Commissies

Bij A.S.Z.V. SPONS heb je de mogelijkheid om van (meerdere) commissies lid te worden. Door lid te worden van een commissie leer je allerlei nieuwe mensen kennen, ben je gelijk een actief SPONSje én je zorgt ervoor dat het warme hart van SPONS blijft kloppen. Er is voor ieder wat wils! Als lid van een commissie heb je daarnaast exclusief toegang tot de actieve leden dag, waarbij we ook een cadeautje geven voor je inzet voor SPONS. Binnen de commissies zelf is er bovendien tijd voor genoeg wijn en bier! Commissiewerk is geheel vrijwillig, maar staat goed op je cv, biedt je praktijkervaring en helpt je bij het vergroten van je netwerk. Hieronder bevindt zich een overzicht van alle commissies. 

Interesse? Stuur ons dan een mailtje!  

Activiteitencommissie

Deze commissie organiseert de seizoensactiviteiten en het SPONSweekend dat aan de start van het seizoen is. Oude en nieuwe SPONSjes kunnen elkaar hier beter leren kennen. Het is een weekend vol activiteiten, bier, gekkigheid en gezelligheid!

Feestcommissie

Ieder jaar wordt rond de verjaardag van A.S.Z.V. SPONS het gala en gala diner gehouden (22 januari). De locatie, het thema, de promotie én het regelen van een DJ wordt allemaal verzorgd door de feestcommissie. Daarnaast organiseert deze commissie ook nog het fantastische seizoens eindfeest!

Wil jij graag twee fantastische feesten organiseren en de leiding hebben over deze grote evenementen? Join dan de feestcommissie!

Merchandisecommissie

De merchandisecommissie zorgt ervoor dat SPONS als eenheid straalt tijdens alle in en uit het water! Zelf producten maken is ook mogelijk! Naast het creëren van nieuwe producten, organiseer je als lid van de merchandise commissie pas-momenten voor SPONS leden en zorg je ervoor dat de SPONS leden hun producten krijgen door ze online te bestellen via onze leveranciers.

OnderSPONScommissie

Ben jij een echte paparazzi en ben je altijd op de hoogte van alle sappige weetjes? Kom dan bij de OnderSPONS commissie! De commissieleden van de OnderSPONS-commissie maken vier keer per jaar een prachtig tijdschrift genaamd Het OnderSPONSje. Geen rare uitspraak, bizarre foto of gênante zoensessie op de dansvloer wordt gemist door onze roddel diva’s.

Batavierenracecommissie

SPONS is altijd aanwezig op de jaarlijkse Batavierenrace, een hardlooptoernooi met verschillende studentenverenigingen in Nijmegen. Je bent aan het hardlopen, kamperen, feesten en je hebt een (kater)pauze. De commissie regelt de inschrijving, het vervoer naar het evenement en zorgt ervoor dat het weekend voor SPONS-leden goed verloopt. Je regelt ook de trainingen.

 

Almanakcommissie

Schuilt er in jou een verborgen schrijftalent en vind je het leuk om vijf jaar van SPONS in één boek te proppen? Dan hebben wij jou hard nodig voor de almanakcommissie! Een boek vol met grappige feitjes, waanzinnige verhalen, onvergetelijke blunders en bovenal een almanak dat is gemaakt door en voor de SPONS leden. We zijn nog op zoek naar commissieleden, dus stuur een berichtje naar het bestuur wanneer je interesse hebt!

Websitecommissie

‘Onzichtbaar’, maar toch zichtbaar. Deze commissie runt alles achter de schermen zodat alle informatie over SPONS in één hand omdraai te vinden is! Water en ICT, een verschrikkelijke combinatie. Toch hebben we een paar waterratten die zich aan deze commissie durven te wagen. 

 

Borrel & Buffet commissie

Na de donderdag training komen alle SPONSjes samen in onze stamkroeg café Bobbi’s waar we met elkaar een borreltje doen. De Borrel & Buffet commissie organiseert speciale themaborrels een aantal keer per jaar. Verder is de commissie verantwoordelijk voor het prachtige kerstdiner en het Mix & Match diner van SPONS!

Promotiecommissie

De promotiecommissie houdt zich voornamelijk bezig met de sociale media van SPONS. Daarnaast focust deze commissie zich op de promotie van SPONS tijdens de introductieperiode van een nieuw academisch jaar, waar SPONS onder andere aanwezig is op verschillende intromarkten en introdagen.

Reiscommissie

Jaarlijks gaat SPONS op reis naar het buitenland om de wereld te verkennen. Als lid van de reiscommissie ben je verantwoordelijk voor de organisatie van deze geweldige reis! Daarnaast is de commissie ook verantwoordelijk voor het organiseren van een fantastisch zeilweekend als introductie van een nieuw seizoen. Dus als je van reizen houdt is de reiscommissie iets voor jou!

SPONSor commissie

Een vereniging kan helaas niet functioneren zonder inkomsten, daarom is het belangrijk dat de kas van SPONS altijd goed gespekt wordt. Als lid van de SPONSor commissie ben je vrij om op zoek te gaan naar enthousiaste partners die onze prachtige vereniging willen sponsoren, in welke vorm dan ook!

NSZK Commissie

Een eigen NSZK weekend organiseren, met pre-borrel, grote wedstrijd, eten én het themafeest om het weekend af te sluiten? Dat kan bij de NSZK commissie! In het voorjaar van 2025 is SPONS weer aan de beurt om een NSZK te organiseren, dus aan de start van het seizoen 2024-2025 zal deze commissie weer opgestart worden!

Zwemcursuscommissie

SPONS organiseert zes keer per jaar borstcrawl cursussen voor beginners en ervaren zwemmers. Leden van deze commissie gaan over de aanmeldingen en de promotie voor deze cursus, de trainers regelen de rest. Deze commissie is dus heel makkelijk vanuit huis uit te voeren én is de grootste geldmachine van SPONS!

Landtrainerscommissie

Als je dol bent op krachttraining, graag jezelf in het zweet werkt en het leuk vindt om SPONSjes te motiveren, kom dan bij de landtrainers commissie! De landtrainingen vinden elke maandag plaats van 18:30-19:00 op de rand van het bad in het Marnix. Er worden landtrainingen geschreven, maar als trainer ben je ook vrij om zelf oefeningen toe te voegen.

Trainerscommissie

Om trainer te kunnen worden hoef te niet te beschikken over ervaring. Je leert het met de tijd en je krijgt een korte cursus. Je kan één, of meerdere trainingen per week training geven. De trainingsprogramma’s worden al gemaakt, dus deze hoef je niet zelf te schrijven, maar wat eigen invulling is altijd mogelijk. Daarnaast houden onze trainers allemaal erg veel van Sambuca. SPONS kampioen!