Veelgestelde vragen

Hieronder vind je standaard vragen over A.S.Z.V. SPONS.
Heb je nog andere vragen?
Mail ze dan vooral naar bestuur@aszvspons.nl
Dan zorgen wij ervoor dat deze vragen ook op de site komen te staan!

Moet je goed kunnen zwemmen om lid van SPONS te worden?

Nee, dat hoeft niet. Iedereen kan lid worden van SPONS. Wel raden we aan eerst de  borstcrawlcursus van SPONS te volgen als je de borstcrawl nog niet (zo goed) beheerst.

Kan je bij SPONS wedstrijden zwemmen?

Het is mogelijk om bij SPONS wedstrijden te zwemmen. We doen bijvoorbeeld mee aan de  NSZK (Nederlandse Studenten Zwem Competitie), waar we vier wedstrijden per jaar voor zwemmen. Alle studentenzwemverenigingen uit het gehele land (meer dan 10!) komen dan bij elkaar om tegen elkaar te gaan racen. Iedereen kan aan deze wedstrijd meedoen, van beginnend tot gevorderde zwemmer. Na deze wedstrijden is er ook altijd een groot feest. Daarnaast organiseren we clubkampioenschappen. Deze zijn bedoeld voor alle leden, maar vooral voor nieuwe leden om kennis te maken met wedstrijdaspecten. Je kan ook via een KNZB nummer nog meer wedstrijden zwemmen onder de naam van SPONS. Wanneer je dit wilt indien je lid bent van SPONS, dan moet je even contact opnemen met de zwemcommissaris.

Hoe duur is een lidmaatschap?

Een lidmaatschap bij SPONS voor een geheel jaar (1 september tot 31 augustus) kost € 51. Een halfjaar lidmaatschap (januari tot 31 augustus) kost €34,60. Bij het inleveren van je bewijs van inschrijving krijg je € 10 terug.

Zijn de borrels of trainingen verplicht?

Zowel de trainingen als borrels zijn niet verplicht. De zwemtrainingen zijn op maandag, woensdag, donderdag en vrijdag. De landtraining op maandag voor of na de zwemtraining en de krachttraining op woensdag na de zwemtraining. De borrel is elke donderdagavond na de zwemtraining .

Hoe kan ik mij uitschrijven van A.S.Z.V. SPONS?

Je kan je uitschrijven door een mail te sturen naar bestuur@aszvspons.nl 

Voor leden geldt: na een uitschrijfmoment volgt er een opzegtermijn van 1 maand waarin je lidmaatschap voortduurt. Het is gedurende de opzegtermijn niet mogelijk om deel te nemen aan wedstrijden georganiseerd vanuit de KNZB. Hier vallen ook de NSZK’s onder. Wil je toch nog deelnemen aan dit soort wedstrijden tijdens de opzegtermijn, zet dit dan in de mail. 

Voor welke datum moet ik mij hebben uitgeschreven?

De laatste datum om je uit te schrijven van A.S.Z.V. SPONS is voor 1 augustus. Beëindig je lidmaatschap voor deze datum! Anders ben je te laat en moet je betalen voor het volgende seizoen.

Organiseert SPONS activiteiten?

Alle activiteiten van SPONS zijn te vinden in de jaarkalender. Er worden ongeveer twee activiteiten per maand georganiseerd, naast de reguliere borrels en feesten.